Emigreren naar Zweden

Persoonlijke begeleiding bij emigratie naar Zweden


Waarom naar Zweden emigreren?

Bent u opzoek naar rust, ruimte en natuur? Dan is emigreren naar Zweden wellicht een goede optie voor u. Het is een prachtig land, met een grote biodiversiteit en heldere meren. Een heerlijke plek om tot rust te komen en niet omringd te zijn door veel mensen.


Steeds meer Nederlanders vertrekken naar Zweden. Hemelsbreed bent u namelijk niet ver weg van Nederland, waardoor u gemakkelijk heen en terug kan bij familie aangelegenheden of noodgevallen. Toch geniet u hier wel van het echte buitenleven, de stilte en de frisse lucht.

Emigreren naar Zweden, voor- en nadelen

Zweden is een welvaartstaat, een land waar veel dingen goed geregeld zijn. Het land heeft veiligheid hoog in het vaandel en de samenleving is minder gehaast. De huizen zijn vrij goedkoop, een vrijstaand huis met een lap grond is daar betaalbaar. Emigreren naar Zweden biedt je meer dan alleen rust en ruimte, zij hebben ook veel oog voor tolerantie en emancipatie.

De ruimte en vrijheid klinkt goed, maar u kunt er ook een eenzaam gevoel door krijgen. In dorpen en steden komt u nog wel mensen tegen, maar wanneer u midden in de bossen woont ziet u weinig mensen. Daarnaast is een baan vinden niet altijd even gemakkelijk en zijn de Zweden vriendelijk, maar wel voornamelijk gericht op hun familie.

Emigreren naar Zweden, wat moet u regelen?

Naast het zoeken van een huis en het zorgen van inkomen komt er bij een emigratie toch veel meer kijken. De verhuizing op zichzelf kan al een flinke onderneming zijn. Zo kunt u kiezen tussen eigen vervoer of het laten uitbesteden aan professionele verhuisbedrijven.

Een aantal dingen kunt u regelen voor de daadwerkelijke verhuizing. Zo is er een inkomstenbron nodig bij de aanvraag van het verblijfsrecht en dient u bij de Nederlandse belastingdienst aan te geven dat u gaat emigreren naar Zweden. In Zweden is iedere bewoner verzekerd tegen ziektekosten, andere soort verzekeringen kunt u regelen bij particuliere verzekeraars.

Kan ik als Nederlander in Zweden wonen?

Jazeker, als Nederlander bent u vrij om naar Zweden te emigreren. Ondanks dat er niet met de euro wordt betaalt, is Zweden namelijk wel een lidstaat van de Europese Unie. Veel Nederlanders vertrekken naar Zweden voor de rust en de ruimte, dat snappen wij helemaal. Het is een Westers land, dus de cultuurverschillen zijn zeker niet onoverkomelijk.

Nederlanders worden met open armen ontvangen door de Zweedse bevolking en regering. Zij kunnen onze ondernemende aard erg waarderen. Wanneer u langer dan 3 maanden in Zweden wilt verblijven heeft u wel het verblijfsrecht nodig. Verblijfsrecht ontvangt u onder andere wanneer er sprake is van een inkomstenbron. Het verblijfsrecht in combinatie met een adres in Zweden maakt het mogelijk om een persoonsnummer aan te vragen.

Kan ik een huis kopen in Zweden?

Jazeker, een huis kopen in Zweden is zeker mogelijk. De prijzen van huizen buiten de steden zijn aanzienlijk lager dan in Nederland. Vaak zijn dit vrijstaande huizen op een groot perceel, met een beetje geluk grenzend aan een prachtig meer. Een droom voor velen en in Zweden is het binnen handbereik.

De huizenmarkt werkt wel anders dan in Nederland, maar het is een overzichtelijk proces. Wij kunnen u helpen hierin, van oriëntatie tot aankoop. In Zweden wordt er gewerkt met een biedprocedure, u moet het huis bouwkundig laten inspecteren en de koop is pas rond wanneer er een aanbetaling is gedaan van 10%. Het is vrij gemakkelijk, maar u moet het wel nog even doen.

Hulp bij het emigreren naar Zweden?

Emigreren naar Zweden is voor iedereen mogelijk. Een goede voorbereiding is daarbij wel onontbeerlijk. Wij staan klaar om u daarbij te helpen.

Wat moet u weten als u wilt emigreren naar Zweden?

Voordat u gaat emigreren naar Zweden moet u zich realiseren dat u het écht moet willen. De huizen buiten de steden zijn met een reden goedkoper, vaak zijn ze vrij afgelegen en hebben ze niet alle voorzieningen zoals wij ze zijn gewend. Daarom is het niet genoeg om uit Nederland weg te willen zijn, u moet écht zin hebben om naar Zweden te verhuizen.

Het is nooit verkeerd om de Zweedse taal te leren, maar bijna iedereen spreekt ook Engels. Alle gemeentes in Zweden verzorgen een taalcursus Zweeds voor immigranten. Taal is immers de sleutel tot de maatschappij. Daarnaast kan een persoonsnummer aanvragen een lang proces zijn. Toch is het belangrijk om deze te hebben, vele bedrijven en instanties vragen ernaar.