Emigreren naar Curaçao

Persoonlijke begeleiding bij emigratie naar Curaçao


Waarom naar Curaçao emigreren?

Zon, zee en strand, Curaçao heeft het allemaal. Wanneer u op zoek bent naar elke dag 30°, dan zit u op dit eiland goed. Het is het grootste eiland van de voormalig Nederlandse Antillen. Met de Nederlandse taal redt u zich dus prima hier, maar een lesje Papiaments is geen slecht idee.


Ja, u gaat weg uit Nederland en u rijdt zeker niet zomaar even terug. Toch zult u Nederland niet teveel hoeven missen wanneer u gaat emigreren naar Curaçao. Op sommige radiostations wordt het Nederlandse nieuws nog eerder vermeldt dan het plaatselijke nieuws en er is zelfs een Albert Heijn te vinden. Hadden we al verteld over het prachtige weer?

Emigreren naar Curaçao, voor- en nadelen

Niet alleen de Nederlandse taal kunt u behouden, ook de levensstandaard blijft redelijk wanneer u gaat emigreren naar Curaçao. Er zijn minder regels, er is minder drukte en het buitenleven is hier veel meer aanwezig. Op Curaçao zijn heerlijke standen en je komt weinig chagrijnige mensen tegen op straat, er hangt hier een relaxte sfeer.

Net zoals in de Zuid-Europese landen moet u hier niet teveel haast hebben, ook bij de overheidsinstellingen wordt alles rustig aan gedaan. Daarnaast is de politiek op Curaçao niet adequaat en heerst er criminaliteit op het eiland. Huizen worden beschermd met hoge muren en waakhonden. Bent u op zoek naar een goedkoper leven? Dan is Curaçao niet de plek voor u.

Emigreren naar Curaçao, wat moet u regelen?

Wilt u genieten van het heerlijke weer en de prachtige stranden op Curaçao? Dat snappen wij helemaal! Omdat Curaçao onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden is er geen visum nodig. Wel heeft u een Verklaring van Rechtswege nodig en wanneer u langer dan 4 maanden op het eiland verblijft dient u ingeschreven te zijn in het bevolkingsregister.

Emigreren naar Curaçao doet u niet zomaar even. Het is ongeveer 10 á 11 uur vliegen en wanneer u een container met inboedel laat verschepen duurt dit zo’n 4 tot 9 weken. Daarnaast is dat een vrij prijzige optie. U kunt er dus ook voor kiezen om een nieuwe inboedel aan te schaffen op Curaçao of een gemeubileerd huis te huren of te kopen.

Wonen en werken op Curaçao

Tijdens het emigreren naar Curaçao kan er veel op u af komen. Daarom is het niet verkeerd om hulp in te schakelen wanneer u een woning wilt kopen, wij kunnen u hierbij helpen. Er zijn verschillende nieuwbouwprojecten op het eiland. Twijfelt u waar u wilt wonen? U kunt er ook voor kiezen om eerst te gaan huren, zo kunt u zich rustig oriënteren.

Werken op Curaçao kan al op het moment als u de Verklaring van Rechtswege heeft aangevraagd. De salarissen liggen lager dan in Nederland, maar er zijn voldoende kansen in de zorg, de horeca en de overheid. Positief puntje, de pauzes kunnen wat langer zijn vanwege de relaxte cultuur op Curaçao.

Kan ik als Nederlander zomaar emigreren naar Curaçao?

Curaçao is onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, waardoor u makkelijk als Nederlander naar Curaçao verhuist. Wilt u tijdelijk naar Curaçao verhuizen? Dan hoeft u zich niet uit te schrijven, maar dient u alleen een Verklaring van Rechtswege nodig te hebben. Weet u het helemaal zeker en gaat u volledig emigreren naar Curaçao? Dan schrijf u zich uit in Nederland, vraagt u een Verklaring van Rechtswege aan en gaat u vervolgens uzelf inschrijven op Curaçao.

Heeft u de pensioengerechtigde leeftijd behaald en heeft u een vermogen? Dan kunt u op Curaçao gebruik maken van de rentenierswetgeving, dit zijn onder andere fiscale voordelen. Hiervoor moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen en een verzoek indienen om in aanmerking te komen.

Hulp bij het emigreren naar Curaçao?

Emigreren naar Curaçao is voor iedereen mogelijk. Een goede voorbereiding is daarbij wel onontbeerlijk. Wij staan klaar om u daarbij te helpen.

Wat moet u weten als u wilt emigreren naar Curaçao?

Het belangrijkste als u gaat emigreren naar Curaçao is dat u er zin in hebt. Het is namelijk een hele onderneming en een beslissing die u zeker niet in één dag heeft gemaakt. Leest u zich vooraf goed in over het land, de gewoontes en de cultuur. De lokale bevolking zal het ook zeer waarderen wanneer u een aantal woorden Papiamento kan spreken.

Curaçao is natuurlijk veel meer dan alleen maar stranden en prachtig weer. De rustige cultuur, ook wel poko poko genoemd, kan een enorme aantrekkingskracht hebben, maar ook juist tegenovergesteld werken. Het is een prachtig land om deel van uit te mogen maken. Ga uw dromen achterna en leef uw beste leven!

Hoe kan ik emigreren naar Curaçao?

Wilt u emigreren naar Curaçao? Dan moet u een Verklaring Toelating van Rechtswege aanvragen. Dit document dient als werk- en verblijfsvergunning. Ook moet u zich inschrijven bij het bevolkingsregister. Hierbij moeten nogal wat documenten overlegd worden. Om die reden helpen we u stap voor stap door de procedure.

Wanneer alle formele zaken zijn afgehandeld moten ook praktische zaken worden geregeld. Het vinden van de juiste woning, het vervoeren van uw spullen en al het andere dat bij een verhuizing komt kijken is bij emigreren nét even wat ingewikkelder. Vertrouw op onze ervaring en kennis, zodat uw emigratie naar Curaçao vlekkeloos verloopt.

Verschillende soorten woningen op Curaçao

Op Curaçao kunt u wonen zoals u dat wilt. De een zoekt rust en een voor vrij uitzicht over zee, de ander wil volop genieten van de reuring in Willemstad. Misschien zoekt u een lekker knus appartement op een populaire locatie, of juist de weelde van een luxe penthouse met een weergaloos uitzicht. Of bent u juist op zoek naar wat rust? Dan kunt u zowel kiezen voor een vrijstaande villa met grote tuin, of juist een romantisch klein huisje op een rustige plek.

Het vinden van de perfecte woning op Curaçao is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig kunt u op ons vertrouwen om de echte pareltjes van woningen op Curaçao te vinden. Wij hebben een schat aan ervaring met de woningmarkt op Curaçao én we kennen het eiland door en door.