Emigreren

Emigreren naar het buitenland, wij helpen u graag

Emigreren naar het buitenland

Wanneer je aan emigreren denkt, komen er vast allerlei vragen bij je op. Hoe pak ik het aan? Welk land kies ik? Hoe moet ik mijn leven inrichten in een ander land? Op deze pagina lees je alles over emigreren. We vertellen je wat je allemaal moet weten en wat er bij komt kijken.


Letterlijk gezien betekent emigreren vrijwillig het geboorteland verlaten om zich in een ander land te gaan vestigen. Dat klopt ook, maar emigreren doe je niet zo maar even. Emigreren kan vanwege verschillende reden, zoals een nieuwe start of onvrede. Er gaat een zaadje groeien, het idee om naar een ander land te gaan verhuizen. Nieuwe mensen leren kennen, herinneringen maken en een ervaring voor het leven.


Emigreren doen Nederlanders altijd al, we zijn echt een wereldvolk. Na de tweede wereldoorlog vertrokken er vele gezinnen richting Australië en Canada, momenteel zie je mensen vaak naar het warme Zuiden of het prachtige Scandinavië trekken. Heeft u het idee om te gaan emigreren? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, wij helpen u graag in dit spannende proces.

Wat is emigreren?

Emigreren is verhuizen naar een ander land. Veel mensen emigreren omdat ze op zoek zijn naar een beter leven. Denk bijvoorbeeld aan een betere baan, meer vrijheid, een mooiere omgeving of nieuwe start. Anderen emigreren omdat ze in hun eigen land geen toekomst zien of om andere specifieke redenen.

De meeste Nederlanders emigreren naar een land met een warmer klimaat, goede infrastructuur en betere leefkwaliteit dan Nederland, landen zoals Spanje, Italië of Curaçao zijn erg populair. Dit komt omdat deze landen makkelijk bereikbaar zijn, visum technisch weinig problemen geven en je er relatief gemakkelijk heen kunt emigreren.

Leef uw mooiste leven

Het kiezen voor emigreren kan verschillende redenen hebben, de meest genoemde reden is dan ook een beter leven. Dit kan komen omdat er geen (fijne) toekomst is in het huidige land, maar ook vanwege een leuke baan of lichamelijke klachten. De Spaanse siësta of de Italiaanse zon roept u!

Een beter leven kan in allerlei vormen, zoals een warmer klimaat, een rustiger leven of een compleet nieuwe start. Voor iedereen is het anders, maar uiteindelijk kiest iedereen bij emigreren voor vooruitgang. U leeft namelijk maar één keer, waarom zou u wachten en uw dromen niet uitvoeren? Een nieuw avontuur, daar krijgt u geen spijt van.

Kunt u zomaar emigreren?

Het antwoord is simpel: Ja, u kunt zomaar emigreren. Zeker binnen Europa is het niet moeilijk om je in een ander land te vestigen, u blijft immers een Europese burger. Hier is het een kwestie van verhuizen, want in de meeste landen binnen Europa mag u ook gewoon werken. In landen buiten Europa ligt het vaak wat ingewikkelder om te emigreren, daar gelden vaak (strenge) toelatingseisen en kan er sprake zijn van een visum.

Voor de Belastingdienst is het afhankelijk van uw woon-werk situatie of u geëmigreerd bent. Wanneer u niet langer in Nederland werkt en meer dan 8 maanden per jaar niet in Nederland verblijft, dan bent u voor de Nederlandse wet geëmigreerd. Hou er rekening mee dat dit gevolgen heeft voor uw zorgverzekering en uw pensioen.

Wilt u emigreren naar het buitenland?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Naar het buitenland verhuizen

Wanneer u eruit bent welke kant u op wilt verhuizen, wat u met uw woning hier in Nederland wilt doen en welke spullen u wel én niet meeneemt, dan is het tijd voor de daadwerkelijke verhuizing. Heeft u al huisvesting in het toekomstige land? U kunt er voor kiezen om een prachtige plek te kopen of te huren, net wat het beste bij uw wensen (en portemonnee) past.

Verhuizen naar het buitenland, het klinkt toch heerlijk? Natuurlijk is het een hele onderneming, emigreren naar een ander land. Toch willen we u meegeven dat u niet te lang moet twijfelen. Wij kunnen u helpen bij vele zaken rondom emigratie, waardoor u vooral kan genieten van het vooruitzicht. Wel natuurlijk de taal leren, wanneer u de taal spreekt werkt het als een sleutel voor de maatschappij.

Hoe moet ik emigreren?

Als je wilt emigreren, moet je eerst goed nadenken over naar welk land je wilt. Kijk bijvoorbeeld naar de kosten, de taal en de cultuur. Als je eenmaal een land hebt gekozen, moet er onder andere een visum aangevraagd worden, moet je op zoek gaan naar een huis of appartement en komen er nog veel meer zaken op je af. Als je kinderen hebt, moeten zij bijvoorbeeld ook naar school. Emigreren is dus niet makkelijk en het kost veel tijd en energie. Daarom is Emigreren niet direct voor iedereen weggelegd.

Als je niet zeker weet of je het aankunt, kun je het beste eerst een tijdje in het buitenland gaan wonen. Zo kun je kijken of het echt iets voor je is.

Wat moet ik regelen als ik ga emigreren?

We zeiden het net al, emigreren is niet zomaar wat. Het is een romantisch beeld om naar het buitenland te verhuizen en daar een prachtig leven te leiden, maar er moeten wel veel zaken geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan huisvesting en inkomen, maar ook belastingen, zorgverzekering en de legalisatie van verschillende documenten. Gelukkig kan er bij al deze zaken worden geholpen.

Naast de papieren rompslomp moet er ook letterlijk worden verhuisd. Zegt u uw huurhuis op? Of verkoopt u het koophuis? U kunt er ook voor kiezen om het te (onder)verhuren, mits dit is toegestaan. Wanneer u binnen Europa verhuist kunt u de spullen laten overbrengen door een verhuisbedrijf, buiten Europa kunt u het laten verschepen. Zo ziet u, er zijn allerlei verschillende mogelijkheden.

Beste landen om naar te emigreren

Natuurlijk is de keuze per persoon verschillend, maar er zijn een aantal landen die er met kop en schouders bovenuit steken. Denk bijvoorbeeld aan Duitsland. Het is niet té ver, maar er is wel prachtige natuur en de huizenprijzen zijn vriendelijker. Gaat u liever wel verder weg? Dan is Curacao echt een aanrader. Een heerlijk klimaat en geen gedoe met taal of visums.

Wanneer u liever wel in Europa blijft, maar toch wilt genieten van de warme temperatuur en de rustige levensstijl, ga dan voor Spanje, Portugal of Italië. Deze landen zijn zeer populair om naar toe te emigreren en dat is zeker niet zonder reden. Wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.