Huis kopen in Spanje

Persoonlijke begeleiding bij uw vastgoed aankoop in Spanje

Jouw huis in Spanje

Spanje is niet alleen één van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlands, maar ook één van de populairste landen om in te wonen. Vandaar dat er vandaag de dag tienduizenden Nederlanders wonen en nog steeds jaarlijks vele Nederlanders besluiten om te emigreren naar Spanje, of hun tweede woning hier aankopen. Wat zeg nou zelf, riant verblijven in uw eigen huis in Spanje aan de Costa Blanca, Costa Brava of Costa del Sol wil toch iedereen? Wij begeleiden u graag bij uw zoektocht naar uw (droom) huis in Spanje.

Waarom een huis kopen in Spanje?

Veel Nederlanders dromen ervan een huis te kopen in Spanje. Het klimaat, met lekker veel zon, en de het wat gemoedelijkere leven dat spelen daarbij een grote rol. De meeste Nederlanders die een huis kopen in Spanje kiezen voor een tweede woning, voor de vakanties of om te overwinteren.

Door de relatief lage woningprijzen is het kopen van een huis in Spanje een slimme investering. En gebruikt u de woning niet zelf? Dan verhuurr u hem, om er nog wat aan te verdienen.Een nadeel is dat de vastgoedmarkt in Spanje anders is dan u gewend bent. Dat maakt het kopen van een huis in Spanje een uitdaging. Wij kennen de Spaanse woningmarkt en helpen veelvoorkomende valkuilen te vermijden.

Huis kopen in Spanje

Een huis in Spanje kopen is niet iets wat je zomaar doet, er komt veel bij kijken. Vandaar dat wij u graag begeleiden in het gehele aankoopproces en er samen voor zorgen dat u het (droom)huis in Spanje vindt- en aankoopt dat geheel bij uw eisen/wensen past. U het huis in Spanje voor een goede prijs aankoopt en juridische alles goed vastgelegd wordt.

Na de aankoop van uw huis in Spanje helpen wij u natuurlijk ook met alle verdere/additionele services die bij uw vraagstuk passen en die we samen in de orentatiefase hebben vastgesteld, zoals: vergunning en verhuur, emigratie, visum, verzekeringen en/of overige zaken.

Kan ik als Nederlander een huis kopen in Spanje?

Dankzij Europese wetgeving kan iedere Nederlander een huis kopen in Spanje. Wel moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo heeft u (naast een paspoort of identiteitskaart) ook een verblijfsvergunning nodig. Deze zogeheten NIE-kaart vraagt u aan bij de ambassade.

De Spaanse overheid wil voorkomen dat nieuwkomers de staat op kosten jagen. U bewijzen dat u in uw eigen levensonderhoud kunt voorzien. Daarvoor moet u kunnen u een ziektekostenverzekering kunnen overleggen. Ook moet u een Spaanse bankrekening openen, zodat de overheid kan zien waar uw inkomen vandaan komt. Deze rekening is ook nodig om de maandlasten van de hypotheek te betalen.

Aankoop van een tweede woning in Spanje als belegging en vakantiehuis

Door de lage woningprijzen zien veel Nederlanders het kopen van een tweede woning in Spanje als een goede belegging. Door faillissementen hebben Spaanse banken inderdaad een enorm aantal (goedkope) woningen te verkopen. Dit zijn echter meestal niet de meest aantrekkelijke beleggingsobjecten. Eerdere eigenaren hadden vaak weinig geld, waardoor de onderhoudsstaat ronduit slecht is.

Wilt u een tweede woning als belegging of vakantiehuis? Dan is het zaak de juiste woning te kiezen. De locatie van de woning is daarbij erg belangrijk. Niet alleen omdat u zelf tijdens uw verblijf wilt genieten, maar ook omdat een gunstig gelegen woning beter en tegen een gunstiger tarief verhuurd kan worden. Wij helpen u graag de juiste tweede woning te vinden.

Wilt u een huis kopen in Spanje?

Het kopen van een huis in Spanje is voor iedereen mogelijk. Een goede voorbereiding is daarbij wel onontbeerlijk. Wij staan klaar om u daarbij te helpen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis in Spanje?

Een huis kopen in Spanje is heel anders dan in Nederland. Om te beginnen is het aanbod in Spanje ruim. U kunt dus rustig de tijd nemen om een goed beeld te krijgen van de woning of het vakantiehuis dat u in Spanje op het oog hebt. Ook kunt u rustig de tijd nemen de omgeving te leren kennen.

Verder wijkt de wet- en regelgeving in Spanje af van de regels zoals we die in Nederland kennen. Dat geldt ook voor de regels rondom belastingen en pensioenen. U zult dus een aantal zaken goed moeten regelen. Om problemen en misverstanden te voorkomen heeft u een specialist nodig die de lokale markt en de geldende regels kent. Wij staan voor u klaar.

Verschillende soorten huizen in Spanje?

Het aanbod huizen in Spanje is enorm divers en per regio verschillend. Daardoor is er een passend huis voor iedereen. De een wil een mooi gelegen appartement, de ander zoekt een luxe penthouse met uitzicht over zee. Misschien wilt u wel een vrijstaande villa in een van de hotspots van Spanje?

Zoekt u juist rust? Dan is een romantische finca in één van die typische dorpen waar Spanje het patent op lijkt te hebben precies wat u zoekt. Lekker afgelegen en privé, maar wel op maximaal een half uurtje rijden van de belangrijkste plekjes in Spanje.

Hoe kan ik emigreren naar Spanje?

Wilt u zich permanent vestigen in Spanje? Dat mag, mits u een aantal formaliteiten doorloopt. Zo moet u zich na de eerste zes maanden uitschrijven uit het Nederlands bevolkingsregister en in Spanje “Residencia” aanvragen. U wordt dan (grotendeels) belastingplichtig in Spanje. Ook voor uw pensioen heeft emigreren naar Spanje (mogelijk) gevolgen.

Minstens zo belangrijk als de formaliteiten zijn de praktische vraagstukken die u moet oplossen. Om te beginnen de vraag wáár u wilt gaan wonen. Maar ook hoe u de verhuizing organiseert, en wat dit kost. Kortom, er komt nogal wat op u af als u wilt emigreren naar Spanje. Wees gerust, wij zijn er om u bij deze grote stap volledig te ontzorgen.


Stappenplan tot aankoop van een huis in Spanje


1. In de eerste fase bekijken we samen naar uw eisen/wensen met betrekking tot het aan te kopen huis in Spanje en de (financiele) mogelijkheden. Dit alles heeft betrekking op het soort huis, denk aan: appartement/penthouse/villa, staat, locatie, omgevingsfactoren.


2. Er wordt een profiel geschets van de orientatiefase waaruit uw persoonlijke adviseur voor u op zoek gaat naar een geschikte woning. Voorstellen zullen met u worden besproken en samen kunt u de woning online/fysiek bekijken.


3. Een huis in Spanje kopen moet niet gehaast. Neem daarom rustig uw tijd om er over na te denken. Wij adviseren u ook om af te reizen naar Spanje wanneer we de beslisisngsfase hebben bereikt om de woning fysiek te bezichtigen.


4. Na het vinden van uw (droom) huis in Spanje moet er onderhandeld worden met de verkoper, hierin ondersteunen wij u om een goede aankoop te doen.


5. Wanneer u tot een overeenkomst komt met de verkoper moet alles juridisch vastgesteld worden. Wij ondersteunen u met alle Juridische, hypotheek en notaris zaken.


6. Gefeliciteerd u bent eigenaar van een woning in Spanje! We helpen u graag met alle verdere zaken, zoals emigratie, (deels) eigen bewoning, verhuur en/of andere zaken.