Emigreren naar Spanje?

Persoonlijke begeleiding bij uw emigratie naar Spanje


Waarom emigreren naar Spanje?

De reden om te emigreren is afhankelijk per situatie en persoon, maar toch is het prettige klimaat in Spanje echt een koploper. Het koude en natte weer in Nederland is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast zijn de huizenprijzen vriendelijker en is Spanje een land met prachtige natuur.


Emigreren is ook een nieuwe start. Ziet u geen positieve toekomst in het huidige land of bent u toe aan een nieuw avontuur? Spanje biedt u een relaxte levensstijl, maar toch bent u niet heel ver weg van uw familie en vrienden. Dus er is het prettige klimaat, een rustige levensstijl en een nieuwe start. De vraag is eigenlijk ‘Waarom níet naar Spanje emigreren?, toch?

Emigreren naar Spanje, voor- en nadelen

Een aantal voordelen van het emigreren naar Spanje hebben we al genoemd, zoals het prettige klimaat en de relaxte levensstijl. Daarnaast zijn de huizen goedkoper en is het algemene leven, zoals boodschappen, in Spanje ongeveer 30% lager dan in Nederland. Het leven in Spanje is rustiger, er is een siësta en er is minder haast dan in Nederland.

Natuurlijk zijn er bij voordelen ook altijd nadelen. De rustige levensstijl zorgt er namelijk ook voor dat afspraken niet altijd worden nagekomen, wat soms voor onduidelijkheid en onenigheid kan zorgen. De procedures bij instanties, zoals gemeente en politie. kunnen daardoor nogal stroef verlopen. Daarnaast zijn niet overal de huizen goedkoper, de grote steden en de eilanden van Spanje zijn zeer gewild.

Emigreren naar Spanje, wat moet u regelen?

Als u eenmaal de knoop hebt doorgehakt om te gaan emigreren naar Spanje kan er veel op u af komen. Waar gaan we wonen? Hoe voorzien we onszelf in het levensonderhoud? Moet ik mij inschrijven in Spanje? Wij helpen u graag in het proces van emigreren, u kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Allereerst moet de verhuizing worden geregeld, doet u dit zelf of geeft u dit uit handen? Denk daarnaast aan abonnementen en verzekeringen, maar ook het openen van een rekening en inschrijven in de gemeente. Wij snappen dat het veel is, maar laat dit u zeker niet afremmen in het volgen van uw dromen. Er zijn meer mensen die naar Spanje zijn geëmigreerd, dus u kan het ook!

Wonen en werken in Spanje

Wanneer u gaat emigreren naar Spanje is voor veel mensen huisvesting en inkomen een belangrijk punt. Niet gek natuurlijk, het is uw basis. Sommige mensen kiezen ervoor om eerst een periode een huis te gaan huren, maar de meeste kiezen voor het kopen van een huis in Spanje, hier kunnen wij u ook in ondersteunen.

Werken in Spanje is zeker een mogelijkheid. Het is wel verstandig om in uw achterhoofd te houden dat de mentaliteit anders is dan in Nederland en de lonen ook aanzienlijk lager zijn. Daarbij komt wel weer dat het algemene leven in Spanje ook goedkoper is. Wanneer u voor een Nederlandse werkgever kan blijven werken of een eigen onderneming wilt starten in Spanje, is deze situatie weer geheel anders.

Kan ik zomaar in Spanje gaan wonen?

Eigenlijk is het antwoord op deze vraag vrij simpel, u mag namelijk zomaar in Spanje gaan wonen. In Europa bent u zo vrij als een vogel, u mag emigreren naar Spanje zonder moeilijke regels en toelatingseisen. Zie het als een verhuizing, maar dan een paar duizend kilometer verderop.

Het is natuurlijk wel de vraag of u ingeschreven moet blijven in Nederland of dat u zich gaat inschrijven in Spanje. Emigreert u naar Spanje en verblijft u daar langer dan 6 maanden per jaar? Dan moet u zich inschrijven in Spanje. U vraagt in dat geval een NIE-nummer aan, deze heeft u nodig bij veel overheidsinstanties. Verblijft u langer dan 3 maanden in Spanje, maar korter dan 6? Dan kunt u zich inschrijven bij de gemeente, dit kan tegelijk met een Nederlandse inschrijving.

Wilt u emigreren naar Spanje?

Emigreren naar Spanje is voor iedereen mogelijk. Een goede voorbereiding is daarbij wel onontbeerlijk. Wij staan klaar om u daarbij te helpen.

Wat moet u weten als u wilt emigreren naar Spanje?

Een aantal dingen hebben we al opgenoemd, zoals het NIE-nummer en een aantal voor- en nadelen van het emigreren naar Spanje. Wanneer u van plan bent om te emigreren voor uw pensioengerechtigde leeftijd, dan is het goed om te weten dat uw pensioen wordt gekort. Ieder jaar dat u niet in Nederland woont, bouwt u 2% minder pensioen op. Daarentegen is het leven wel 30% goedkoper, dus u hebt meer koopkracht dan in Nederland.

Bij het emigreren naar Spanje komt er veel kijken, maar het is echt te overzien. Er is wel één belangrijk punt wat wij aanraden, namelijk; Leer de taal. De Spaanse bevolking zal het zeer waarderen wanneer u alleen al een aantal woorden Spaans kan spreken. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij het emigreren naar Spanje, van oriëntatiemoment tot aankoop. Dan kunt u vooral genieten van het heerlijke vooruitzicht.

Verhuizing naar Spanje

Spanje is niet om de hoek, maar ook niet heel ver weg. Wanneer u gaat emigreren naar Spanje kunt u het verhuizen op verschillende manieren aanpakken. U kunt zelf met de auto verhuizen, mits u weinig spullen hebt. Daarna moet de auto binnen 6 maanden een Spaans kenteken hebben, wat helaas veel tijd en geld kost. U kunt er ook voor kiezen om een busje te huren. Dit is wel een duurdere optie, maar er kunnen meer spullen mee en u heeft geen auto in te voeren. Klein minpuntje, deze moet wel teruggebracht worden naar Nederland.

Geeft u liever alles uit handen? Er zijn verschillende verhuisbedrijven gespecialiseerd in het emigreren naar Spanje. De kosten zijn hoger, maar u heeft wel veel minder werk.