Huis kopen op Curaçao

Persoonlijke begeleiding bij uw vastgoed aankoop op Curaçao

Het eiland Curaçao

Het prachtige Curaçao staat natuurlijk onder andere bekend om haar heldere water met prachtige onderwaterwereld, tropische klimaat, gezellige inwoners en het Nederlands kunnen spreken. Met Willemstad als hoofdstad en circa 150.000 inwoners is Curaçao niet alleen een populaire vakantiebestemming, maar ook extreem populair om te wonen en leven. Velen maken de beslisisng om een (tweede) huis op Curaçao te kopen of zelfs te Emigreren naar Curaçao. Wij informeren en begeleiden u graag in uw toch naar het kopen van een huis op Curaçao.


Waarom een huis kopen in Curaçao?

Gelokt door het heerlijke weer, de mooie stranden omgeving en de relaxte stijl van leven hebben veel Nederlanders al besloten op Curaçao te overwinteren of zich er permanent te vestigen.

Het kopen van een huis op Curaçao kan een slimme investering zijn, want wie even geen gebruik maakt van de woning kan deze tegen mooie tarieven voor korte of lange termijn te verhuren.Toch is niet alles rooskleurig. Het krijgen van een hypotheek is op Curaçao moeilijker dan in Nederland. Ook zijn niet alle woningen die te koop worden aangeboden een goede vangst. Om een miskoop te voorkomen heeft u hulp nodig van iemand die de woningmarkt op Curaçao en alle formaliteiten door-en-door kent. Gelukkig kunt u op ons rekenen.

Huis kopen op Curaçao

Een huis op Curaçao kopen is niet iets wat je zomaar doet, er komt veel bij kijken. Vandaar dat wij u graag begeleiden in het gehele aankoopproces en er samen voor zorgen dat u het (droom)huis op Curaçao vindt- en aankoopt dat geheel bij uw eisen/wensen past. U de woning voor een goede prijs aankoopt en juridische alles goed vastgelegd wordt.

Na de aankoop van uw huis op Curaçao helpen wij u natuurlijk ook met alle verdere/additionele services die bij uw vraagstuk passen en die we samen in de orentatiefase hebben vastgesteld, zoals: vergunning en verhuur, emigratie, visum, verzekeringen en/of overige zaken.

Kan ik als Nederlander een huis kopen op Curaçao?

Curaçao is sinds 2010 een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Als Nederlander heeft u daarom het recht om een tweede huis op Curaçao te kopen. Omdat beide landen hetzelfde rechtssysteem hebben verloopt dit op veel zaken precies hetzelfde als in Nederland.

Wilt u permanent op Curaçao gaan wonen? Dan zijn er een aantal formele voorwaarden waaraan u moet voldoen. Deze formaliteiten kunnen redelijk ingewikkeld worden, zeker omdat bepaalde regelingen de afgelopen jaren aan het veranderen zijn. Dankzij onze ondersteuning voorkomt u dat u dingen over het hoofd ziet of fouten maakt.

Wat kost een gemiddeld huis op Curaçao?

De woningmarkt op Curaçao is booming. Het CBS van Curaçao meldt dat zowel het aantal verkochte woningen als de prijs van woningen op Curaçao de afgelopen jaren fors is toegenomen. Toch is het gemiddelde huis op Curaçao een stuk goedkoper dan in Nederland waar de gemiddelde koopprijs van een huis € 387.000 bedraagt.

Op Curaçao betaalt u voor een vrijstaande woning, met tropische tuin van 800 m2 slechts € 250.000. In dit marktsegment dalen de prijzen zelfs een beetje. Nadeel bij het kopen van een huis op Curaçao is wel dat u maximaal 2/3e van de koopsom kunt financieren door middel van een hypotheek. U heeft dus eigen geld nodig om een huis op Curaçao te kopen.

Wilt u een huis kopen op Curaçao?

Het kopen van een huis op Curaçao is voor iedereen mogelijk. Een goede voorbereiding is daarbij wel onontbeerlijk. Wij staan klaar om u daarbij te helpen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een huis op Curaçao?

Bij het kopen van een huis op Curaçao gaat u het beste niet over één nacht ijs. De voorzieningen kunnen per woongebied sterk verschillen. Ook de kwaliteit van recreatiegebieden en de beschikbaarheid van redelijk geprijsde woningen kan per gebied sterk verschillen. Wilt u de woning op Curaçao ook verhuren? Niet elke regio is even aantrekkelijk voor vastgoedinvesteringen. Voor de verhuurbaarheid is het belangrijk dat u voor toeristen aantrekkelijke regio kiest.

Behalve deze praktische onderwerpen zijn er nog andere belangrijke zaken waar u op moet letten. Denk aan de bijkomende kosten (notariskosten, inschrijving bij het kadaster en overdrachtsbelasting). Het is makkelijk iets over het hoofd te zien. Onze specialisten helpen u van a tot z.

Hoe kan ik emigreren naar Curaçao?

Wilt u emigreren naar Curaçao? Dan moet u een Verklaring Toelating van Rechtswege aanvragen. Dit document dient als werk- en verblijfsvergunning. Ook moet u zich inschrijven bij het bevolkingsregister. Hierbij moeten nogal wat documenten overlegd worden. Om die reden helpen we u stap voor stap door de procedure.

Wanneer alle formele zaken zijn afgehandeld moten ook praktische zaken worden geregeld. Het vinden van de juiste woning, het vervoeren van uw spullen en al het andere dat bij een verhuizing komt kijken is bij emigreren nét even wat ingewikkelder. Vertrouw op onze ervaring en kennis, zodat uw emigratie naar Curaçao vlekkeloos verloopt.

Verschillende soorten woningen op Curaçao

Op Curaçao kunt u wonen zoals u dat wilt. De een zoekt rust en een voor vrij uitzicht over zee, de ander wil volop genieten van de reuring in Willemstad. Misschien zoekt u een lekker knus appartement op een populaire locatie, of juist de weelde van een luxe penthouse met een weergaloos uitzicht. Of bent u juist op zoek naar wat rust? Dan kunt u zowel kiezen voor een vrijstaande villa met grote tuin, of juist een romantisch klein huisje op een rustige plek.

Het vinden van de perfecte woning op Curaçao is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig kunt u op ons vertrouwen om de echte pareltjes van woningen op Curaçao te vinden. Wij hebben een schat aan ervaring met de woningmarkt op Curaçao én we kennen het eiland door en door.


Stappenplan tot aankoop van een huis op Curaçao


1. In de eerste fase bekijken we samen naar uw eisen/wensen met betrekking tot het aan te kopen huis op Curacao en de (financiele) mogelijkheden. Dit alles heeft betrekking op het soort huis, denk aan: appartement/penthouse/villa, staat, locatie, omgevingsfactoren.


2. Er wordt een profiel geschets van de orientatiefase waaruit uw persoonlijke adviseur voor u op zoek gaat naar een geschikte woning. Voorstellen zullen met u worden besproken en samen kunt u de woning online/fysiek bekijken.


3. Een huis op Curaçao kopen moet niet gehaast. Neem daarom rustig uw tijd om er over na te denken. Wij adviseren u ook om af te reizen naar Curacao wanneer we de beslisisngsfase hebben bereikt om de woning fysiek te bezichtigen.


4. Na het vinden van uw (droom) huis op Curaçao moet er onderhandeld worden met de verkoper, hierin ondersteunen wij u om een goede aankoop te doen.


5. Wanneer u tot een overeenkomst komt met de verkoper moet alles juridisch vastgesteld worden. Wij ondersteunen u met alle Juridische, hypotheek en notaris zaken.


6. Gefeliciteerd u bent eigenaar van een woning op Curaçao! We helpen u graag met alle verdere zaken, zoals emigratie, (deels) eigen bewoning, verhuur en/of andere zaken.