Internationaal verhuizen

Ondek welke services wij aanbieden


Verhuizen naar het buitenland

Bent u van plan om u te gaan vestigen buiten de Nederlandse landgrenzen? Spannend! Internationaal verhuizen is een avontuur en er komt veel bij kijken. Van papierwerk tot de échte verhuizing, het hoort er allemaal bij. Het is daarom niet verkeerd om hulp in te schakelen, zo kunt u nóg meer genieten van deze indrukwekkende tijd.


Spanje, Portugal, Curaçao, Duitsland of Zweden, ieder land heeft zo zijn eigen regels omtrent het internationaal verhuizen. Zo gelden er per land andere regels rondom het kopen van een huis, kan het aankoopproces sterk verschillen met de Nederlandse norm en dan spreken ze vaak ook nog eens een andere taal. Internationaal verhuizen is zeker mogelijk, maar ondersteuning is niet verkeerd.

Inboedel verhuizen naar het buitenland

Een grote stap in het internationaal verhuizen is de inboedel op plaats van bestemming krijgen. Er zijn verschillende manieren om dit voor elkaar te krijgen. Zo kunt u binnen Europa ervoor kiezen om dit zelf te regelen, met auto en kar of u huurt een bus. De nadelen hieraan is dat de eigen auto daarna moet worden geïmporteerd in het land, wat veel tijd en geld kost. De gehuurde bus moet weer terug naar Nederland, wat eveneens veel tijd en geld kost.

Heeft u veel spullen of wilt u het liever uitbesteden? Er zijn verschillende verhuisbedrijven die zijn gespecialiseerd in het internationaal verhuizen. Zij zorgen voor het transport, maar kunnen daarnaast ook nog helpen met het in- en uitpakken van de spullen. Er komt tijdens het emigreren al zoveel op u af, waardoor dit een fijne optie kan zijn.

Internationaal verhuizen, wat allemaal te regelen?

Dat er veel moet geregeld worden wanneer u internationaal gaat verhuizen, dat is een feit. De belangrijkste tip die wij u kunnen geven is; start vroeg! Het is al een periode met veel (nieuwe) ervaringen, extra stress kunt u hierbij niet gebruiken. Begin vroeg met het inpakken van spullen en oriënteer u op de manier van verhuizen. Gaat u het zelf doen of besteedt u het uit?

Als u een verhuisbedrijf inschakelt voor het internationaal verhuizen, neem dan 3 tot 6 maanden van te voren contact met ze op. Vraag offertes op en verdiep u in de verschillende mogelijkheden. We hadden het al over een in- en uitpak service, maar het is ook mogelijk om voor groupage transport te kiezen. Verhuisd u overzees? Dan heeft u de mogelijkheden om de verhuizing per luchttransport of zeetransport uit te voeren.

Wat kost internationaal verhuizen ongeveer?

De kosten voor internationaal verhuizen kan sterk variëren. De locatie hierin is leidend, Duitsland is immers dichterbij dan Curaçao. De goedkoopste optie is om het met eigen vervoer te doen, dan heeft u alleen de brandstofkosten en uw tijd. Een busje huren is ook een mogelijkheid. Een ruime bus huurt u vanaf ongeveer €110,- per dag. Dit is exclusief brandstof én hij moet ook nog worden teruggebracht.

Laat u een erkend verhuisbedrijf de internationale verhuizing verzorgen? Zij nemen veel werk uit handen, waardoor er ook een prijskaartje aan hangt. De gemiddelde prijzen liggen rond de €5000,-. Dit is een gemiddelde én een indicatie, de locatie en de opties bepalen de prijs uiteindelijk. Wanneer u naar Curaçao verhuist wordt dit per container of luchttransport uitgevoerd. De prijzen hiervoor liggen hoger.

Hulp bij verhuizen naar het buitenland?

Wilt u emigreren en heeft u behoefte aan een partner die helpt bij het internationaal verhuizen van uw inboedel? Wij helpen u graag.

Internationaal verhuizen, douane?

Binnen Europa mag u zich vrij bewegen, u bent hier namelijk zo vrij als een vogel. Dat is prettig, u heeft hierdoor minder te maken met de douane. U hoeft geen aangifte te doen bij de douane van de spullen, wat anders veel papier- en regelwerk vergt.

Krijgt u toch te maken met de douane? Dan kan het fijn zijn om dit over te laten aan een professioneel bedrijf die hierin is gespecialiseerd. Wij weten welke wegen we moeten bewandelen, hoe het papierwerk in elkaar steekt en voorkomen veel stress. Er komt al genoeg op u af in het proces van internationaal verhuizen. Wanneer u dit uit handen geeft, kunt u nog even meer genieten van het heerlijke vooruitzicht.